About Me

My photo
"satu kehidupan itu mempunyai banyak corak, pelbagai bentuk,dam macam2 jenis" -itu lah hidup-

Wednesday, April 24, 2013

bersahabat itu indah


assalamualaikum... hai hui, hye!!~



saje duk rilex2, buat video teman baik saya.. dah lame x praktikkan.. hehehhe.. neves jgak nih..
tp alhamdulilah.. cantik jgak laa.. hehehe...
video nih, sy buat khas utk kawan saya.. die pun xtaw yg saye wat video nih.. hehehe.. maklum la.. bz.. hehehe...
so, sape2 yg sudi nk view, sile lah yea.. hak3~~

video



|| bersahabat itu indah, dan indahkan nya dengan mengharigai sahabat anda || sayangi sahabat anda..



kepada kawan baik saya,saya tau saya bukan yang terbaik, saya bukan kawan yg mampu memberikan apa2, cuma ada hati yg sentiasa mendoakan kamu, serta kamu kawan baik saya, kamu penting bagi saya, 
berbahagialah kamu sampai bila2.... 

salam sayang + rindu untuk kamu, 
intan @ ieyda





Monday, April 22, 2013

Psstt.. bestie sy preggy~

assalamualaikum..

Hai semua.. kepada pembaca2 blog.. yg ade membace kisah aku nih.. hohohoho..

nk habaq mai nih.. kawan baik aku.. yang kawen last year, ala, dak kiut2 tu... hehehe.. dah Pregnant!! Alhamdulillah... Murah rezeki pasangan suami isteri nih...

errrmmm.. actually, Qila da lame pregnant. tp malas nk gembar gembur kan cerita nih.. hehe.. dan sekarang, sume da tau.. so den pun dah berani menulis kisah beliau.. hahahaha...

|| menghormati privasi Qila dan mennghormati keputusan die..||

hehehe.. tahniah syg...
time nih... xtaw ag die preggy.. die baru balik dari Honeymoon.. 





Nur Aqilah.. hehehe... bakal menjadi umi... xsabarnyer!! aku lak yg beria.. hahaaha.. maklumla kawan kite ngandung.. pelik..hehehe.. selame ni tgk kakak ipar je yg pregnant.. masih xpercaya lagi.. ehehhe..
Sekarang ni, dah masuk 8 bulan plus plus... (saje buh ayat..xmo letak tambah) ... hehe.. dah xlama ag tuh..
semuanya berjalan dengan lancar sekarang...
tp biasa la kan, org ngandung nih... ade ngidam, ade muntah2 loya2...


dari situ. aku lebih menyayangi ibu aku sendiri... kesian wooo... tgk si Qila ni pun dah kesian, pikirlah, ibu akusampai 10 org.. walaweyh... macam ner tu... hehehhe.. namun, Alhamdulillah.. Allah kan ada... in shaa Allah, semuanya selamat...

back to my bestie story.. hehehe..
mule2 dapat taw, seronok nya... pastu, dok pikir, hmmm mesti perut qila besar.. n waw!~ subhanallah.. mmg besar... ni.... ce tgk.. ce tgk...

hehehehe.. besya kan... time ni dalam 6 blan ke tujuh blan kot.. hehehe.. ni time jah tunang... kami dtg majlis jijah... hehehe..   
tompang pelamin jap.. hahaaha~ ( ", )
|| we're best friend ||

haaaa... yg ni dah masuk 8bulan.. sorry la gmbar perut xnmpk.. hehehe... so, gmbar aku jgak yg interframe lam nih.. kik3~~ || saje tunjuk baju baru.. same kan bju kami.. || ~hahaha~

yg ni, saje dtg lawat die.. rindu.. heheh.. maklum la, dulu slalu bersama... dah terbiasa bersama (mcm lagu lak) hehehe..

so, masa saya menaip sekarang nih, dah nk masuk 9 bulan.. n sekarang ni, tgh mengitung hari.. untuk melahirkan seorang lagi hamba Allah di dunia ni.. In Shaa Allah.. sama2 kita doakan yea... doakan untuk kawan baik saya nih.. kawan yg saya sayang.... kawan yg selalu seiring bersama saya...







|| Ya Allah, Kau selamatkan lah kawan baikku ini, Nur Aqilah.. Pelihara lah dia Ya Allah.. Permudahkan segala urusannya. Selamatkan la dia, serta anaknya. Semoga anaknya menjadi ank yg baik dan soleh/solehah- In Shaa Allah - Aamiinn- ||




untuk Qila, 
aku intan, sentiasa mendoakan kau bahagia untuk selamanya.. Semoga kau n keluarga bahagia selalu..

TAHNIAH SKALI LAGI KEPADA KAWAN BAIK SY,
NUR AQILAH N SUAMI, AZMI... 


P/s: walaupun aku jauh, sungguhpun aku tidak kelihatan, kau tetap aku ingat. hehehehe.. 
(ape daa punyer ayt)

sahabat yang selalu mendoakan kau, 
intan @ eiyda


Thursday, April 18, 2013

Menerima hakikat bahagia

Bismillahhirrahmanirrahim..
Assalamualaikum.. mr blog.. malam ini aku rase betol2 lega... penantian kata2 telah terjawab... dan jawapan itu membuat kn aku sgt bahagia.. n gembira...
Terima kasih dgn jawapan yg cukup teratur dan menghormati diri ini... dan juga telus... sekurang2nye, die sayang kt saya.. sayang xbererti cinta.. kerana cinta amt menyakitkn...
Alhamdulillah... sekurang2 nya aku dpt lari dari sejarah sedeyh aku.. die dah menarik aku dan mencmpakkan aku ditempat yg cukup indah... ikatan persahabatan...
Dan kemudian baru lah aku tersedar, aku yg kene menggerakkan diri aku sndiri.. bkan die, bkn kwn2 aku... tp aku.. hanya aku yg harus kedepan...
Bermula tapak yg pertama bertatih, dan akhirnya berlari selaju yg mungkin... 
Alhamdulillah... dorongan ibu, aku kmbali memperbaiki hbgan aku dgn Allah... dan ini akan berterusan..sampai bila2.... pernah dgr lagu nurani-kristal x??


Lagu ni pun, kawan aku yang nyanyikan kt karoke aritu... (credit to zizah
) hoho... femes kau!~


Jangan menangis..NURANI
Jangan bersedih..NURANI
Pandanglah bintang
Pandanglah langit
Kita tak ubah debu jadinya

Jangan menyesal..NURANI
Jangan berdendam..NURANI
Apa dah tulis, Apa dah takdir
Kita tak mampu meronanya

Biarkan saja masa yang membongkar rahsia
Mengapakah kita bertemu dan berpisah
Sedang cinta kita
Bukan kita yang menyusun
Al-kisah sampai ke akhir cerita

Biarpun zahir berjauhan
Biarpun batin bersempadan
Kasih terhijau masih menyimpan
Cinta rapi di dalam. 

Dalam gilew maksud die.. hahahahaha~ terbaekkk!~ atleast dapat menyedarkan org2.... kan3!!~ ngehehehe~ 

bak kate org. "bila kita gembira, kita DENGAR lagu.. bila kita sedih, kita MEMAHAMI LIRIK lagu tersebut" hahahaha~ 


so, banyak lagu yang mempunyai maksud2 yg tersendiri... kan3~ same jgak macam aku sekarang... biarlah waktu yang menentukan... terus kehadapan... dan melangkah ke depan.. banyak lagi perkara yang belum setel.. 
So, Intan Rohaida, Wake up!!! bangunn!!~ keluarlah dari kenangan2 kau tu.. jgn hidup bersama kenangan lalu, tapi hiduplah bersama impian kamu.... life must go on... 

KARRNNN!!! 
huhuhu...... so, kepada org yg aku terminat n tersuke tu, bukan salah awk.. salah saya.. hahahaha... kene usaha lebih sikit lepas nih.. aduss.... hehehe...

yg penting happy je...


PeSaNaN UtK diE :

"jika kamu taknak sy terjatuh cinta terhadap dirimu, just please, jgn letakkan apa2 didepn sy yg boleh menyebabkan sy jatuh..." 
dan apabila sy terjatuh, bantulah sy bangun, hulurkan hatimu agar sy dapat teruskan hidup bersama mu~ ♥ -hamba Allah.


 

                                      yang sedang mencari kebahagiaan, 
intan @ eiyda..